Om oss

Omeo Financial Consulting är en av Sveriges ledande managementkonsultfirmor inom den finansiella sektorn. Sedan 2002 har vi hjälpt företag med projektledning och specialistkompetens.

Vi är övertygade om att det våra kunder främst efterfrågar är ett konkret och tydligt resultat. Därför arbetar vi inte bara med att förmedla rätt kunskap och ge underbyggda råd utan fokuserar lika mycket på att genomdriva den utveckling som krävs på företaget. På så sätt skapar vi förändring som ger resultat och fungerar över tid.

”Omeo” är aboriginernas ord för berg – och symbolen för vår gemensamma värdegrund. Symbolen passar bra för vår verksamhet då ett berg står för stabilitet och långsiktighet. Att bestiga berg kräver lång erfarenhet i kombination med kunskap och väl på toppen av berget får du ett vidare perspektiv.

Med värdeorden stabilitet, erfarenhet och perspektiv vill vi skapa de bästa lösningarna för varje kund.

Vi bidrar med förändringskraft i en utmanande tid!

Marie Hedman, vd på Omeo

 

”Vi lever i en spännande tid där det händer mycket i vår bransch. Vår tid kräver förmåga att snabbt anpassa verksamheten till nya krav och förutsättningar. Vi stödjer våra kunder i förändringsarbetet genom att tillföra djup verksamhetskompetens, förändringskraft och ledarskap. En viktig framgångsfaktor är våra långa relationer med både kunder och medarbetare.

Jag uppskattar varje dag tillsammans med våra trevliga kunder och duktiga medarbetare! Högt på min agenda står nu att rekrytera fler medarbetare till Omeo. Medarbetare som delar vår ambition om kvalitet, långsiktighet, omtanke och ödjmjukhet. Medarbetare som precis som vi brinner för att såväl våra kunder som vi själva ska nå framgång!

Jag kan inte tänka mig en mer stimulerande uppgift än att leda och utveckla Omeo!”

Marie, ny VD

Idén bakom Omeo

Olle Claeson, Elizabeth Kihlbom och Patrik Bernhard, grundarna

”När vi startade Omeo var det med en stark övertygelse om att det fanns ett behov av ett litet oberoende alternativ på finanskonsultmarknaden. Ett alternativ som kunde erbjuda erfarna konsulter med djup specialistkompetens inom det finansiella området.

Nu femton år senare kan vi konstatera att vår känsla och vår analys var riktig. Vi har gått från tre konsulter till drygt tjugo. Våra kunder står inför komplexa utmaningar och vi är stolta över att kunna hjälpa dem i den utvecklingen.

För oss som var med från dag ett har det också varit roligt att konstatera att den kultur, byggd på branscherfarenhet, pragmatism och ödmjukhet som vi försökte skapa från start, fortfarande är en viktig ingrediens i vårt bolagsbygge och vår expansion.”

Viljan att bidra till framgång

Carl Lindgren, styrelseordförande

”Omeo kan bäst beskrivas som proffsiga konsulter på finansmarknadsfrågor. Det grundar sig i att alla medarbetare har en lång och bred erfarenhet av finansmarknaden. Medarbetarna har även det som utmärker en bra konsult – viljan att bidra till sina kunders framgång.

När jag kommer in på Omeos kontor är det med en förväntan om att träffa trevliga kollegor som jag har ett stort intellektuellt utbyte av. Det är ett gäng människor som trivs tillsammans och som gör ett bra jobb. Svårare än så är det inte.”

carl-lindgren